Pinhead

Jag blev idag lämnad själv på rummet och tog då tillfället i akt att dokumentera lite! :)
Efter att nålarna hade åkt ur, så hade hon träffat ett blodkärl i ena tinningen så jag hade en bula där nålen suttit.. så nu är jag öm och lite blå. Det var då inet mycket nu, men hon sa att det kunde bli värre till imorgon! Aja, känner inte av det om jag inte är där och pillar.. och bara för det så är man ju där och "kollar" bulan! Haha!

Gick efter avslutat besök ner till entren och hämtade upp O och åkte tillbaka upp fast till barnmorskan denna gång. Fick idag äntligen höra hjärtljuden för första gången! :) Mysigt värre!

Idag var också dagen för mig att hålla i tjejmiddagen, alla blev med denna gång, mycket trevligt. Det bjöds på en himla massa phad thai. Sen satt vi och snaska på en massa färsk frukt och snacka massa gojja medans barnen lekte på inne! :)

Nu sitter och helt däckad i soffan och är för trött för att ta mig in till sovrummet.. attans..


Sommar och sol

Igår spenderades dagen ute på Strandbaden tillsammans med Therese+mor och barn, Elin+barn och Fia+karl och barn. En mycket trevlig dag, med en massa sol och bad :)

Sen blev det en sväng hem till Fia för att låna duschen innan det var dags att bege sig till jobbet! :/

Nu är det bara att göra sig iordning för att hoppa på cykeln och ta sig till sjukhuset för akupunktur och direkt efter till barnmorskan! :)


v. 25

BARNET
800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdug-liga händer och fingrarna har nagla. Dygnsrytmen är mer tydlig.

Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

MAMMAN
En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektio-ner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska av-vikelser uppåt eller nedåt.





Nu kan jag se hur hon riktigt bökar om där inne, har bara sett sparkar innan.. och nu kan jag tydligt se hur se hur hon rör sig. Eller ja hon och hon.. det får jag inte riktigt säga för O. :) Eftersom det inte är 100 %! Haha! Anyway, huuur mysigt som helst! :) Imorgon är det äntligen dags för det efterlängtade BM-besöket, och äntligen få höra hjärtljud! :)

Nu packa ordning för stranden! :) Heeej..

As much as I ever could

Jag får inte nog av City and Colour's Dallas Green... han är underbaaar!





L o v e



Ja, här har ni bildena som Emelie tog i igår. Lite synd på mitt avskavda nagellack. men så fina bilder. Jag säger varsegod och tusen tack! :)

Update

  • Åka Vagn:
    vagn
    regnskydd

    kudde
    filt 
    åkpåse
    vagnleksak
    reflexer
  • Åka Bil:
    bilbarnstol+bas
    solskydd
    leksak
  • Sova gott:
    spjälsäng
    spjälskydd
    madrass
    filt eller täcke
    kudde
    dra-på-lakan
    påslakan
    nattlampa
    babyvakt
  • Sköta om:
    skötbord
    skötbädd
    våtservetter
    blöjor
    blöjhink
    leksaksmobil
    skötväska
    tops till navelrengöring
  • Mini-Apotek:
    Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
    Bepanthen
    Renässans, näsdroppar för spädbarn
    febertermometer
    Näs-Frida
  • Äta mat:
    amningsbh
    amningsinlägg/kupor
    amningskudde
    handdukar (till eventuellt kräk)
    nappflaska
    flaskborste
    modersmjölkersättning
    bröstvårtskräm
  • Bada:
    badbalja + stöd?
    tvättlappar
    babyolja
    badhanduk med huva
  • Kläder storlek 50-56
    bodys (1) (1)
    pyjamas 
    byxor (1)
    byxor med fötter
    strumpor
    sparkdräkt
    fleeceoverall
    tunn mössa
    vintermössa
    tossor
  • Övrigt:
    filtar (1)
    babysitter
    snuttefilt
    nalle/gosedjur
    babygym
    napp 
    handdukar
    plastad frotté


Vi tackar O´s mor för spjälsäng och madrass.

Idag så tog jag och O en tur till mammas stuga.. Heeelt underbart. Tog då en tur ner till stranden också.. men när vi kom dit så kom värsta monster-molnet och orkarvindar.. så jag bangade.. men det var faktiskt riktigt skönt i vattnet.. det jag kände med fötterna! :) Sen blev det häng i solen vid stugan tills det var dags för jobb. Ångesten var stor att lämna solstolen!

Så jag sitter nu på jobbet och väntar på att maten ska sjunka undan lite mer för att sedan hugga in på lite jordgubbar! :P

Leka fotomodell

Ja då har man stått med magen i vädret ute på bakgården och posat framför MLIs kamera! :) Jo men vsst.. nu ska vi vara med i, eller vi och vi, magen vara med i någon fertilitets broschyr! :) Spexigt värre. Så nu väntar jag med spänning att hon ska ta och skicka över bilderna.

Ska ta och boka in henne till en ny fotosession tills i augusti kanske, för ordentliga gravidbilder i studion! För i slutet av augusti då borde man väll ha ganska perfekt mage att foto.. inte för liten och inte för stor. För idag så fick jag trycka ut magen, för Emelie tyckte den var liiite för liten! Haha! :)

Efter så bjöds det på kaffe och bullar i solen! :)

Any hooo.. nu tror jag att jag ska ta och slå en pling till mor och se om man kanske ska ta och åka ut till stugan för att njuta av dagen och kanske ta sig ett dopp innan det är dags för jobb ikväll!

Trevligt värre

Som sagt, igår var det midsommarafton och dagen spenderades ute i Gammelstilla. Det blev mycket tårta, mat, chips, paj, läsk (såklart haha), lekar, stoj och stim! :)

Dom 2 lekar jag var med i, vann jag självklart.. för att sammanfatta, jag är mest Peter Settman och jag "suger" bäst.. alltså godisremmar! :) Man är väll K I N G! Väldans rolig lek om jag får säga det själv.. utifrån ett påstående och tre namnalternativ skulle vi först tippa, sedan fick dessa tre tävla och på så sätt få fram svaret! :)

Men allt eftersom kvällen fortskred så kom knotten.. tillslut blev det allt för mycket så då tog jag och O och åkte hem.. klockan var bara 23 men skönt att komma hem i tid.. behövde komma i tid och jobba i morse också! :/




Kanske väldens tråkigaste bild.. tjejen som tydligen ska ha gått Fotografisk Bild i gymnasiet, tar skit bilder och dessutom bara 3 stycken på hela kvällen.. och då tog jag 2 st bara på detta tält. Fy skäms.. haha.. jag snor bilderna som Tommy tog istället! :) Bjuder här på den sista bilden jag tog på kvällen.


Stina, Celine och Tisse tävlar om vem som har bäst hålvana! :)

Så nu väntar jag med spänningen tills Tommy och resten av gänget laddar upp bilderna! :) Men alla är ju kvar där än, så jag fått gott och väl vänta tills imorgon eller vad jag hoppas senast måndag! :)

Glad midsommar!

Jaha, då var det midsommarafton idag.. och som sagt inte imorgon! :) Otto håller låda inne i sovrummet, så det var ingen idé att ens försöka somna om. Kliver då upp istället och börjar dona inför dn kommande dagen. I år följer jag äntligen med ut till Gammelstilla, det blir ju självklart en nyker kväll, så jag stannar så länge det är någorlunda ordning på folket! Haha!

Potatissalladen och tzatsikin fixade jag igår.. Så idag har jag bara rabarberpajen kvar.. jag bara hoppas den blir lyckad, för satan vad god den är! :) Till pappa en sväng sen och hämta kylväska, lämna bil till Tommy som var sååå snäll och lånade ut sin pärla igår! :)

Nuu? Frulle, sen rensa rabarbern..


Sammandragningar?

Attans som det har spänt idag.. någon slags sammandragning eller kramp i sidorna.. mest på höger sida, vilket jag läste precis var normalt eftersom livmodern tenderar att luta åt höger när bebis växer!

Men varför det har varit som det varit har jag ingen aning om.. stress kanske? Inte för att jag stressat speciellt mycket idag? Ähh, strunt det samma..

Nu ska jag avsluta på jobbet och åka tiill mamma och hämta rabarber! :)

T r e

Har denna vecka insett 3 saker som igentligen alltid vetat...


♣ Midsommarafton firas alltid på en fredag.. inte lördag! :)

♣ Man ska aldrig befinna sig i en matvarubutik dagen före en storhelg.. folk handlar som om det vore på liv och död.. herre gud!

♣ Att jag nog aldrig kommer att komma på vad jag är sugen på.. sååå.. does the search continue?

 


Preggodröm

I natt skulle jag föda! Och omständigheterna kring mina värkar var helt galna.
På något vänster så var pappas hus någon slags skola, och mellan mina värkar så drev vi med lärarna med att typ släppa in sälar på rutschkanor och valar i aulan!? Ja men visst, sälar och valar! Haha!

När värkarna kom så breddade sig min mörka linje som går över magen till att vara över hela magen, men gick sedan tillbaka som vanligt när värken avtog. Och jag gick runt med någon slags badboll som jag stod och lutade mig mot i varje värk också och jag klängde i gardiner, skrek förtvivlat. Och mamma gick runt och smög där hon också.. och hon kunde inte bry sig mindre om att jag var på väg att föda? Jaha..


Besvikelsen var stor i morse när jag vaknade och insåg att det fortfarande är typ 16 veckor kvar..

Billionaire


v.24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

 

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.


Min navel börjar bli fantastiskt stor nu.. som en hel krater! :) om inte annat så början den bli grund som tusan.. jag kan nu se botten av min navel! Haha! Men jag tror chansen är ganska liten att jag kommer få putnavel.. det visar sig väll! :)


Toppen dag

Har idag haft en underbaaar dag ute i Sörtut tillsammans med TB, Stina och Tisse.. Två hela dopp blev det, dom andra gångerna stod jag som den kärring jag är och skvätte vatten på kroppen i vattenbrynet! :)



TB upptäckte i bilen hem ett väldigt konstigt vitt streck på axeln som gick ner mot armen!? Alldeles som om det legat ett snöre där hela dagen, vilket det inte gjort.... väääldigt konstigt.. och det är fortfarande kvar.. Väldigt spexigt.. får se imorgon om det är kvar! :)


...

Jag känner mig helt fantastiskt bitter och jävlig idag.. Jo men visst..

Ska snart ta och hoppa på cykeln och ta mig till sjukhuset för denna veckas dos av akupunktur!


!x9

Nu tänker jag skriva lite kort som jag säger att jag aldrig skulle göra, just att prata ur sig om vissa människor utan att nämna namn osv..

Men jag måste bara få ställa frågan.. dessa människor jag har i åtanke..
Varför kan dom aldrig se dom gråa tonerna? Varför kan det bara vara svart eller vitt i deras värld?!

Tänk på människorna runt om er.. snälla..

!

Följde med mor ut till deras nya stuga ikväll.. helt underbar liten stuga.. super planlösning och underbar utsikt! :)


Victoria+Daniel

Ja igår var det bröllop.. oj oj oj va.. tänk så mycket av våra skattepengar som gick åt igår! Eller ja jag förmodar att det var våra skattepengar som betalade kalaset!
Jag, Anna, Stina, Sandra och Celine samlades hemma hos Tisse för "vin", tilltugg och bröllops-tittande! Jag var inte speciellt intresserad av bröllopet.. men man lär väll, det var ju som sagt historiskt! :) Konstigt nog, hormon-monstret som jag är kände ingenting när dom la löfterna osv medan i andra tjejerna i soffan, satt med tårar i ögonen.. ööööh, jag som grinar om nån ligger för nära mig i aktern när jag kör! Haha! Men icke.. inte en rysning!
Sänkte en pizza efteråt innan vi tog oss till taket för en himla massa tjejsnack. Killarna satt självklart inne och kollade fotboll! :) Jag blev inte så långvarig.. tror jag kom hem vid 22tiden.. var alltför trött och seg.. och för att inte glömma frusen.. blev bra kallt av att sitta där ute! Så det blev att gå hem till en vaaarm dusch! :)
För att sammanfatta.. Det var helt enkelt en toppen dag! :)



Tänk om?

Hahaha, den nya Triss - Tänk att ha jobbet lite mer som en hobby- reklamerna är ju sååå roliga! Speciellt den nya med helikopetern! Skrattar lika mycket varje gång! :)

Lunch!



Jag åt hambugare till lunch...


HAHAHAHAHAHAHA

Blottare?!

Tidigare igraviditeten så hade jag helt galna drömmar under ett par veckors tid. Jag fick då en allmän begäran om att jag skulle börja blogga om mina drömmar! Haha! Men drömmarna slutade. Men i natt så har jag drömt alldeles gaaalna drömmar! För att vara mer exakt 3 helgalna drömmar! Vi ska se hur bra det går att beskriva drömmar i text. :)

Dröm nr 1
Står i någon kö för att gå in på något badhus. Det konstiga är att jag drömt om exakt samma badhus i tidigare drömmar. :) Men när vi kommer in då var det delat i 2 delar, den "coola sidan" och "losers sidan" Ena sidan var som Äventyrsbadet, och den andra som motionsdelen på Parkbadet! Och alla i mitt sällskap fick komma in på den coola sidan förutom jag och nån annan, kommer inte ihåg vem. I poolen börjar vi bråka med ett gäng killar, eller jag ska typ rädda, eller stå upp för personen jag är med och börjar slåss med dom. Samtidigt som jag slår första slaget tar badhusets tak eld, stora eldslågot slår ner(?) mot oss. Det sista jag kommer ihåg är att en av killarna håller ner mig under ytan i ett strypgrepp, och det enda jag kan tänka på är om jag verkligen stängde av spisen där hemma.. inte att jag förmodligen skulle dö..?

Dröm nr 2
Är att vi sitter på Lasses och fikar (som vanligt, haha) och jag får för mig att visa att jag rakat min bikinilinje..!? Så av åker både byxor oxh trosor och jag står mitt på stan och visan "smulan" för hela sandviken! Och säger ja, ikväll blir det åka av! Hahahaha!

Dröm nr 3
Kollade på Fringe igår.. och karaktärer som är med där dök upp i drömmen. Haha! Anyway, någon hade tagit Otto tillfånga, och ingen trodde på mig så jag fick leta leta efter honom själv. Och en tag där är det för dimmigt att jag inte riktigt kommer ihåg. Sen hittar jag honom tillslut, men han är typ klonad. Så i 7 rum som jag hittar är det Otto som är i alla dessa rum. Och på något sätt så måste jag försöka lista ut vem som var den riktiga. Jag vet inte hur jag kommer på men när jag gjort det, springer jag fram till en bil som står alldeles i närheten av mig och kysser kvinnan som sitter där i(?) och springer sedan för att rädda Otto. Men jag kommit fram för att rädda "den nakna" Otto (haha) Så har kvinnan i bilen redan hunnit för och tagit honom igen tillsammans med "the observer" från Fringe. Och jag ser dom åka iväg och jag står och stirrar efter dom...

Och sen vaknade jag...


Cravings?

Jag går dagarna i ända och är sugen på något.. men vad jag är sugen på är den stooora frågan!

Har precis avklarat en skål med konservade mandariner och ananas..

Och än en gång måste jag styka något från listan över troliga cravings..

Attans...

Steady feet, don't fail me now

Jag tror nog att börjar bli en världsvan bussåkare nu.. haha.. följde med mamma hem och då varken jag eller mamma har bil för tillfället fick vi hoppa på bussen och se glada ut. Men både hon och jag våndades då vi inte fick tag på någon bil att låna.. vi ville ju ut till stugan och dona! :) Men ack.. vi fick stanna hemma med mammas nya "husdjur". Badrummet och Filips rum är invaderade av vad vi tror, efter mina efterforskningar, är fågelkvalster! Ser ut som typ mini-mini spindlar! Sååå vidrigt!

Fick mat och sen kraschade vi alla tre i soffan..



Doris såg ju ut att sova skönt allafall! :)

!

Jo men visst har jag lika tråkigt som igår.. detta har varit sysselsättningen för de senate 2 timmarna kanske..



Jo men visst har jag suttit och stickat! :) Filt till bebis? :)

Men nu då?! En cykeltur till Ica? En promenad? Kanske måla taket i "lekrummet"? :)

Update

  • Åka Vagn:
    vagn
    regnskydd

    kudde
    filt 
    åkpåse
    vagnleksak
    reflexer
  • Åka Bil:
    bilbarnstol+bas
    solskydd
    leksak
  • Sova gott:
    spjälsäng
    spjälskydd
    madrass
    filt eller täcke
    kudde
    dra-på-lakan
    påslakan
    nattlampa
    babyvakt
  • Sköta om:
    skötbord
    skötbädd
    våtservetter
    blöjor
    blöjhink
    leksaksmobil
    skötväska
    tops till navelrengöring
  • Mini-Apotek:
    Inotyol, kräm mot röd bebisrumpa
    Bepanthen
    Renässans, näsdroppar för spädbarn
    febertermometer
    Näs-Frida
  • Äta mat:
    amningsbh
    amningsinlägg/kupor
    amningskudde
    handdukar (till eventuellt kräk)
    nappflaska
    flaskborste
    modersmjölkersättning
    bröstvårtskräm
  • Bada:
    badbalja + stöd?
    tvättlappar
    babyolja
    badhanduk med huva
  • Kläder storlek 50-56
    bodys 
    pyjamas 
    byxor 
    byxor med fötter
    strumpor
    sparkdräkt
    fleeceoverall
    tunn mössa
    vintermössa
    tossor
  • Övrigt:
    filtar
    babysitter
    snuttefilt
    nalle/gosedjur
    babygym
    napp 
    handdukar
    plastad frotté


Idag har jag såååå tråkigt här hemma, att jag tröttnade och tog mig ner till mammas jobb för att få låna skrivaren. Tog och skrev ut ett sånt papper som berättigar mig en gratis BabyBox .. som innehåller bl.a. en blöjhink! Så eftersom jag hade så tråkigt och bilen fortfarande är under lagning så tog jag bussen in till Gävle.. igen! Hör och häpna! :)
Ja när jag väl kom in till BabyProffsen så hade dom självklart slut på boxarna.. så klart, bara för att jag åkt in enbart för att hämta ut den! Men fick med mig en babysitter och en skötväska. Skötväskan fick jag till ett pangpris om jag får säga det själv, ynka 400 för en rejäl väska.. mycket nöjd! :)

Vet inte om jag skrivit det, men det är bra häftigt nu med bebis.. för nu kan ja känna konturer av, ja någon oidentifierad kroppsdel! :) Häftigt värre!

....

Jag tycker det är väldans roligt när man skrivit ett låååångt inlägg, går därifrån och kommer tillbaka till en död dator.. inlägget är självklart borta.. väldans jätte roligt tycker jag att det är!

Så jag skiter i detta nu och drar mig inom en snar framtid hemåt!

Ledsen i ögat!

Det här måste vara en skämt. Nu har jag varit ledig sen i fredags.. och skit väder har det varit.. fram tills idag när jag ska jobba så klart!! Ett skämt..

v.23

BARNET

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

 

MAMMA

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

STRESS

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Satt hela förmiddagen och kollade hur hon sparkade och donade.. en himla fart på henne idag! :)


Update

En hel del kvar på listan...men...
Nu har vi köpt vagn iallafall!! :D Känns toppen, overkligt men toppen braaa!! :) Den är fortfarande kvar i bilen dock, då jag ska höra med mor om vi kan ha den där tills det är dags. Vill inte ha den stå nere i förrådet och lukta peck, om den nu ens skulle få plats vill säga! :)

Och nu så, så har O äntligen träffat mormor :) Var förbi där efter att ha köpt vagnen, då mormor bodde i huset framför. Och på väg därifrån så lägger bilen av igen!? Så nu var det inte p.g.a fukt som vi trodde det var första gången den la av.. så nu blir det att lämna in på Volvo i morgon! :/


Ännu mer iiiiiiiiiih

Ett jätte stort grattis till Kim och Angelica som i morse blev föräldrar till en liten Novalie! :) Såå söt så söt! :)

Ett stort tack till Fia som igår höll ett trevligt litet "ljus-party". Åkte därifrån lite fattigare och lite skavsår i öronen.. haha. nee då.. men mycket trevligt! :) Och bäst av allt var nog rabarberpajen!! :P

Nu har mamma precis varit hät och bjudit mig på lunch, ja ni hörde rätt, hon kom hit och bjöd mig på mat! :) Vi kraschade ett tag i soffan innan det ar dags för henne att gå tillbaka till jobbet. Så jag tog mig i kragen i samma veva och gick ut till bilen och tog upp bilbarnstolen och städade ur bagageluckan för ikväll kanske det händer det grejjer. Som sagt, vi skulle igentligen köpa ny vagn, men har nu hittat en begagnad som vi hoppas på. Så om vagnen duger vilket jag tror så är det kanske bra om bagageluckan är städad så vi får in den! :) En barnvagn.. känns bra konstigt! :P Jo, och eftersom jag inte vill ta ner barnskyddet i källaren (urk) så måste pga av det städa garderoben för att få in den där! Underbart! Haha! Så det är väll bara att sätta igång! :/

Iiiiii

Ja då befinner sig Kim och Angelica på förlossningen! :) Skönt för henne att det satt igång naturligt! Nu väntar jag med spänning att få höra hur det gått! :)

She wears heels and she always falls

Detta med rubriker kan jag kräkas på.. jag har kanske inte den bästa fantasin att hitta på nån spexig rubrik 3 ggr om dagen.. haha, dom gånger det händer! :) Så nu blir det att googla fram en rubrik; Idag en rad ur en låt text från LyricsMode Artist på A, artist nr 10, låt nr 10, rad nr 20.  :)

Insåg precis att O tog bilen till jobbet i morse.. attans.. nu hoppas vi att det bara är dåligt med luft i däcken på cykeln och inte punka! Känner mig inte så pepp att gå till sjukgymnasten.. eller ja dit kan jag gå, men brukar bli så mosig efteråt att jag nog inte uppskattar en promenad hem från sjukhuset!

Har precis fått veta att man kan boka 2 pass i rad i tvättstugan! Haha! Har bott här sen i Oktober och jag har inte ens provat att boka två pass. Så nu blir det att boka två pass åt gången. För det är alltid tajt att köra 2 separata maskiner i torktumlaren. Och känslig som attans är den å, så man kan inte "möla" in, för då stannar skiten!
Men nu så, tror jag intresseklockorna ringer över hela Sandviken! Haha! :)

...

Känner mig stressad inför något!? Inför vad vet jag inte riktigt..

Attans

JAG HAR MISSAT MEGALOPPISEN PÅ ARENAN!! OH NOOOOOOOOOO!!

Hurtig

Idag har jag rört på mig som aldrig förr.. eller ja det kanske var en överdrift.. men jag har rört på mig mer än vad jag gjort på länge! :) Var och simmade på förmiddagen. Det var 4 ungar och 1 vuxen plus mig då.. livat som aldrig förr! Haha! Efter typ 5 minuters simning så var jag helt slut och redo att ge upp! Haha! Men jag tog ett par vändor, vilade, tog ett par till, vilade osv osv. Så jag höll ut en halvtimme.. duktig mig! :) En bra början, om jag får säga det själv! Men jag har då aldrig känt mig så tung som när när jag klev upp ur bassängen.. haha. helt fantastiskt tung! Kom hem och var helt sluut och nästan slocknade! :) Behövde sen ta mig till Ica, men eftersom bilen inte känns så pålitlig så tog jag en promenad dit.. I just had to have my strawberries! :P

Igår så kände jag bebis på ett helt nytt sätt.. som om hon satt foten mot magen och drog.. alltså inte bara en spark! :) Vilken häftig känsla.
Otto har inte riktigt känt nå sparar än, för så fort som han lägger dit handen då slutar hon röra sig.. och sen har ju inte O speciellt mycket tålamod för att ligga med handen på magen nån längre tid heller! :) Men imorse då han la handen på magen så sparkade hon så pass hårt att han blev alldeles chockad att han automatiskt drog undan handen! Haha! :)

Har nu precis avslutat denna lugna helg så som en helg ska avslutas på.. med glass och jordgubbar!! :P

!

Jaha, då var man hungrig igen då.. kanske ska ta och koka sig ett ägg och käka äggmacka? Utan gulan självklart! Haha! :)

Jag har gått och varit ledsen och besviken sedan i måndags efter att jag skickade ett mail till Amy, min värdfamilj i USA där jag berättade att jag var gravid! Har gått och kollat mailen titt som tätt om dagarna och hoppats på ett svar eller liten respons.. men icke, inte ett ljud jag har hört från henne... förrän idag!! :) Mycket glad! Och hon lät glad och positiv över det faktum att jag få barn! :) Jag hade gått runt och varit rädd för att hon inte skulle tycka och det var därför hon inte svarat!

Har suttit och läst en hel del bloggar nu ikväll, och det var en som jag hakade upp mig på. Denna tjej skriver någon slags modeblogg och hon har tydligen "bott" i Rom... 2 månader!? Vaddå bott i Rom i 2 månader?! Du menar väll att du åkte du dit och turistade i 2 månader?!

Nee, nu fortsätter jag med Blue Mountain State-maratonet i min ensamhet! :) Därför bjudar på en lite spexig bild från när far och Stina var och hälsade på i Philadelphia.


Uppe vid Philadelphia Museum of Art vid Rockys fotsteg med Phillys skyline i bakgrunden! :)

Goooodis

Faaaaaan vad jag är godissugen!! Som jag ångrar att jag bara köpte popcorn! :/ Och inte vågar jag ta bilen till statoil heller efter att bilen av någon konstig anledning inte startade för O på Ica-parkeringen!? Den startade tack och lov igen.. men det blir att lämna in den på Volvo på måndag!

Ja, idag så blev det inge simning för mig.. Alvedonen funkade inte och värken blev värre.. slutade med att tårarna sprutade medans jag försökte sova. Tack och lov så blev det bättre när jag vaknade och nu är den helt borta! :) Förhoppningsvis så vaknar jag upp utan huvudvärk imorgon och kan gå och simma då istället! :)

Men tvätten tog jag hand om idag allafall, så lite nytta har jag gjort idag! :)



Bevis

Har nu fått bevis på att vuxna, eller ja vuxna och vuxna, 18-19-åringar fortfarande rakar bort hela ögonbrynen för att sedan rita dit två hemska streck!?

Why?

Vilken tur att jag aldrig som tonåring gjorde det så jag slipper sitta här och hyckla :) Mohaha

.

Igår var det en fullspäckad dag..

Akupunktur på förmiddagen.. och nu har jag gått de intensiva veckorna med 2 besök i veckan så nu blir det "bara" 1 gång i veckan! :) Bara för att jag sa till henne igår att det blivit sååå mycket bättre sitter jag nu här med en ordntlig huvudvärk. Går bra om jag inte rör på huvudet så mycket! Haha! Nu är det så pass att en tablett är ett måste, det vill säga om den tar över huvudtaget! Om den släpper så tänka jag ta mig till badhuset och tvinga på mig bikinin och simma lite. :) Jo visst hörde ni rätt, jag tänkte röra på fläsket! :)

Sen bar det som sagt av till G-Hammarby för studentskiva med en massa god mat, måste nästan påstå att det nog är den godaste pajen jag någonsin ätit. :)

An någon konstig anledning så fick jag nå ryck när vi kom hem därifrån att jag började städa, plocka och dona här hemma. Så nu är skötbordet äntligen ihopskruvat! :)



Så nu funkar det som en provisorisk bokhylla! :) Sen innan bebis kommer så åker soffan ut ur "lekrummet" och skötbordet får ta dess plats!

Sen kom Fia J över som behövde hjälp med att slinga håret.. blev som vanligt en hiiimla massa snack. Jag skulle fan behövt slinga håret själv, börjar få lite för mycket utväxt. Skulle igentligen ehöva färga hela håret, men tänkte jag skulle minska på typ gifterna direkt i hårbotten. Tänk så man följer alla dessa "regler". Jag har hört med bm och det ska inte vara någon fara att färga håret, men varför chansa, då kan jag ju lika gärna slinga så är färgen inte är i direktkontakt i hårbottnen. Låt mig hålla på bara! :)

Jo men ett stort tack till blivande farmor och faster för de fina kläderna vi fick igår!







Tralala

Sextondelsnot Sjung om studentens lyckliga dag
låtom oss fröjdas i ungdomens vår
än klappar hjärtat med friska slag
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än i våra sinnen bo
hoppet är vår vän och vi dess löften tro
när vi knyta förbund i den lund 
där de härliga lagrarna gro
där de härliga lagrarna gro.
Hurra
!

Minnena kommer sakta tillbaka då jag hela dagen gått och nynnat på denna härliga låt! :) Alla känslor som svallade i kroppen den dagen, lycka, rädsla, kommande saknad av både klasskamrater och av den underbara stad man bodde i. För att sammanfatta.. en känslosam dag utan dess like! :)
Nu blir det till att alldeles strax åka ut till Gästrike Hammarby och gratta O's kusin som tar studenten idag! :)

Breathe Right

Spänningen är olidlig spännande inför natten, om ljudnivån blir lite lägre. Köpte Breathe right till O.

Så den stora frågan är om det funkar..

Dödsönskan?!

Idag på väg till jobbet så möter jag en gubbe i en permobil.. längs vägarbetet!! Livsfarligt!

Idag blev det lunch, en riktig preggo-dejt med Sandra och Malin. :) Väldans trevligt! Kan ju informera herrskapet att jag köpt min andra body nu.. haha.. min unge kommer fan inte ha några kläder tills hon kommer om det ska så här segt för mig att köpa kläder. :) Nu i helgen blir det nog till att beställa vagnen allafall, känner att det är dags nu.. så hinner den lugnt komma så man kan hämta ut den en månad innan beräknat datum. Så att det inte blir till för Otto att panik-åka till Barnens Hus medan jag ligger på BB. :)
Fan alltså, vad konstigt det känns att prata om något sådant som BB.. det finns ju inte riktigt på kartan än.. det är så overkligt.. att inom cirkus 4 månader ha hand om ett litet liv som är helt beroende av mig. Hmm..? Konstigt!

Nu är jag bra sugen att ta mig ner till Sthlm för att kolla igenom Mickis och Hubbes förråd! ;) Får bli någon helg i sommar.. kan man ta och slå att i en smäll, Skansen, Emelie, morfar och morbror då! :)

Funderar på att kanske ta och köpa mig en fåtölj nu när skattepengarna kommit.. vad tros om det?


Dagens bästa

Jag fick precis bekräftat att folk i min ålder fortfarande använder Lunarstorm!? Hahahahahahahaha!

Men dom ska tydligen lägga ner..

"Nu stänger vi Lunarstorm

Efter drygt 10 år är det så dags att låta minnena ta vid och ta förväl av en epok i svensk internethistoria. Vi som arbetat med sajten under åren vill tacka alla nuvarande medlemmar och även skicka en hälsning till ni miljontals som en gång i tiden hade detta som sitt andra hem.

Det har varit en otrolig resa!

*KJAAAM*"

Detta hämtat från deras egna hemsida.. Alltså, helt ärligt.. vem fan skriver Kjam nuförtiden?

Jag skrattar högt och länge!


Tusen nålar?

Idag var det dags för lite mer akupunktur. Jag måste ha varit extra mottaglig idag för det gjorde så förbannat ont. Fick idag ett högkostnadskort också.. fast det är inte förran man kommer upp i 900 som man får frikort, eller vad det nu är. Och inte tusan hoppas jag att jag måste gå så många ggr till.. med tanke på att jag blivit så mycket bättre!

Innan dess var jag en sväng till Malin och fick mig en kopp te och lite husesyn! :) Myycket trevligt!

Sitter på jobbet nu och är alldeles mosig efter akupunkturen, jag skulle utan problem kunna somna! :) Men det kanske inte ser så bra ut! :)

Och inte har jag tagit mig till Gruvman för att låna symaskinen heller.. imorgon kanske?



Mysigt

Liten lever om som bara den nu i skrivande stund. :) Där fick du svar på en av dina frågor Mickis. :)
Det är en helt fantastisk känsla som inte går att beskriva för någon som aldrig upplevt det själv. Det är ett liv som lever i mig, som växer, som utvecklas för varje dag, varje minute, sekund som går, för att komma ett steg närmare att leva på "utsidan". När denna dag kommer, att få se denna lilla männsika för första gången, att få se en mix av mig och O kan jag inte riktigt smälta..

Lyckan är stor! ♥


Farbror blå

Blev stoppad av polisen idag..
Och frågan är vad polisen tänkte efter hon sagt att alkotestet såg bra ut och jag kontrar med "vilken tur" (?!) Öhhh.. alltså jag dricker inte på förmiddagarna.. jag lovar!
Haha! Det sistnämnda sa jag självklart inte, men hon slog ett extra getöga på mig innan hon gick till nästa bil..

v. 22

Barnet

Ditt barn ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Barnets känselorgan utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att barnet ska känna beröring.

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur barnet rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare.

Man kan se läpparna tydligt. Barnets fortplantingssystem fortsätter att utvecklas.



Mamman

Känner du dig varmare och svettas mer än vanligt? Som så många andra av kroppens organ blir sköldkörteln mer aktiv när du är gravid. Det kan innebära att du känner dig varmare.

Trots det tycker många kvinnor att det är rätt roligt att vara gravid nu. Du kan fortfarande böja dig och sitta bekvämt, det ska inte vara några problem med att gå och morgonillamåendet har vanligtvis gått över. Du mår förmodligen ganska bra.

Fick bli en tecknad bild idag. För en bild på magen hänvisas ni till gårdagens bild, gårdagens mage! :) För inte tror jag det hänt mycket under natten inte! :)

Läste någonstans att nu kallar man fostret för barnet. Detta med att man mår bra nu stämmer in så bra på mig.. Känner mig på topp.. det enda nu är väll att jag fortfarande har lite huvudvärk kvar. :/ Har 2 tider kvar hos sjukgymnasten, sen får vi se hur jag känner mig. Men huvudväken har blivit mycket bättre sen jag började med akupuktur. :) 2ggr till är kanske det enda som behövs?


:D

Postat av: MLI

"Det jag egentligen skulle skriva (jo jag har druckit ett glas vin och nu ska jag röka (WHAT THE FUCK IS WRONG WITH ME??) var att du inte behöver ha ågren över den där vinfyllan, har för mig att jag var törstigare än du den kvällen ;P"

2010-06-07 @ 21:59:43
URL: http://emelienl.blogspot.com




Jo tack, men så det väll oftast.. att du är törstigast! ;) Haha!

Mellis

Kan det bli mycket bättre? :)


The big question

Varför befinner jag mig hemma, medan mamma har nybakta bullar ute i Kingsgarden?!

"I eat my rice and curry"

Nu har jag tagit tag och gjort en smaskig gryta. Curry, spiskummin, morötter, tomater, bacon och linser.. blev sååå mycket godare med lite bacon i! :)

Sitter nu och väntar på att stackars O ska komma hem. Han hade så sjukt ont i halsen och var hängig efter jobbet, men hade lovat farmors väninna att koppla in en tvättmaskin. Frågan är bara hur länge det igentligen tar att koppla in den.. han har varit borta sen halv fem nu.. Med hand tur så något har väll något strulat. Så när han kommer hem får man nog leka sjuksyster! :) Tänke först skriva doktor, men det kan ju uppfattas lite fel! Haha! :)

Och tack för alla tips på Inköpslistan. Och tack Mickis för erbjudandet att låna bebis-saker. :) Allt är som sagt välkommet! :)

Provade min randiga tröja som jag bara använt 2 ggr, sist jag använde den var helgen då Emelie var på besök. Vi drog då en redig vinfylla, och som den stjärna man är så spillade jag självklart rödvint! Över ena ärmen och i fram tror jag det. Mor fick bort det mesta, men det är fortfarande fläckar, syns tack och lov inte så mycket! :) Detta var tyvärr 1 vecka innan jag gravtestade mig och då hade jag ju som sagt varit gravid i 2-3 veckor. Så för att sammanfatta; Attans!
Det jag skulle komma fram till var att än så länge så tycker då jag allalfall att jag kan ha tvärrandig.. :)




Neeeeeeej

Jag tror tyvärr det är dags för nästa piercing att tas ur..


Sol?

Jag som trodde det skulle bli en strålande dag med en massa sol och trevligt sällskap, tji fick jag.. alltså det med solen, inte sällskapet! Haha!

Jag, Anna, Stina, Lotta och Malin+barn tog en promenad ner till Jernvallen för att kolla på Jack & Cola's andra match för säsongen.. Satt där och njöt i solen innan matchen började.. MEN... så fort matchen började så kom också molnen, tog det som ett dåligt omen.. men det motbevisade killarna med att leda matchen då vi pga regnet tog vårt pick och pack och åkte hem. Vet dock inte hur matchen slutade.. men dom brukar ta hem de flesta! :)


....

Måste ha sovit i den mest obekväma ställningen ever i natt.. ryggen värker...

!

The grillchips-flott is all over the place..

Jag var till Kreta och vände

Tog idag en härlig fika i solen med Anna och Malin, Ulle, Rebecka och Mange var där ett tag å.. MEN.. vi fikade på Hansens.. ja ni hörde rätt, vi fikade på Hansens!! Kändes inte rätt helt enkelt! Haha! Fanns ingen ledig sol på Lasses så det var bara att masa sig ner till Hansens. :) Dagens i-landsproblem.

Idag invigde jag sololjan för första gången å.. så när jag stod där i badrummet och skulle börja smeta så slöt jag ögonen och vips så befann jag mig på någon härlig strand på Kreta! :) Så hela dagen har jag gått och små-sniffat på mig själv. Haha! Det luktar ju såååååå gott! :)

Var förbi Gruvman innan jobbet där Erica och lilla Lewi befann sig! Helt fantastiskt söt! Så jag fick hålla, klämma och känna, och inte minst av allt så fick jag känna och klämma på di små fötterna! :) Men som det sög i magen när jag fick hålla! :)


Har idag insett att mitt illamående om jag inte får äta något på ett visst antal timmar har försvunnit! :)
Jag mår bara bättre och bättre för varje dag som går nu!



En varm sommarnatt med denna låt

Man blir bra partysugen! :)

Krog-runda!

Insåg idag att vi glömt en påse med skruvar kvar hos människan vi köpte skötbordet av. Tack och lov så ringde jag i tid, för dom skulle upp till Norrland senare under dagen. Så idag efter jag varit och fått akupuktur så hämtade jag upp Therese och stack upp på Brynäs och hämtade dom.
Stannade till i Valbo och köpte 2 par leggings, mammaleggings! Oh yes, så nu hivade jag mina tjocka, halvtrasiga vinterleggings i soporna! Hittade också en långklänning som jag kan växa i på Cubus, för 49 kr!!!! :) Sicket klipp va? :P

Måste faktiskt nämna att åt sååådan god lunch på stan.. pesto lasagne på det där lilla fiket där uppe vid 8an.. rekomenderar starkt att gå dit.

Och nu ska ni få höra på grejjer.. Jag har varit på en liten krog-runda.. jo men visst.. Mötte upp Anna och Stina för att ta en drink.. ja en virgin för mig då! :) När vi kommer till Kharma vid 21.30 har dom fortfarande inte öppnat!? Ett ställa som har uteservering en solig fredags kväll och har stängt? Så det var bara att traska upp till Lill Puben och dricka en cola(?) För någon virgin drink, förutom juice och grenadine, kunde dom inte fixa!?
Fortsatte sedan ner till Kharma för den efterlängtade virgin Strawberry Daiquirin! :)



Blev inte långvarig inte.. gick väll kanske några minuter för tolvslaget, innan fyllesvinen kommer fram..

Någonting som jag märkte på vägen hem var att paranoian över att gå hem själv, att bli rånmisshandlad, mördad, eller bara knuffad var stor. Det enda jag tänkte på var hur jag skulle bete mig om det nu skulle hända.. hur skyddar man magen, hur skyddar jag mitt barn?

Anyway.. sitter nu säkert hemma i sängen med en godispåse! :)


Skötbord

Idag måste jag säga att jag fått mycket gjort! :) Passade på att putsa fönstrena i vardagsrummet på fm.. och som jag jag skrev tidigare så behövdes det verkligen! :)

Åkte ut till mamma för att "låna" tvättmaskinen och sy på kirschband på gardinerna jag köpte för ett tag sen. Men jag kom bara till att klippa bort öglorna. :) Tänkte att jag skulle ta med mig symaskinen hem, men yr som man är så glömmer man ju såklart den kvar!

Slängde ihop lite mat, sen bar det av till Gävle och köpte skötbordet jag ringde på igår! Wohoo! :) Ett toppen fräsht Hensvik för 400 kr!! :) Tack och lov så kände hon att hon lovat mig det, för det hade tydligen ringt 2 pers efter mig! Är toppen nöjd! Nu står det och bara väntar på att bli ihopsatt. :)

Svängde in en sväng på Ikea och köpte lite småplock.. bl.a. ett skötbädd! :) Så nu har jag äntligen kommit igång och köpt grejjer! För mer lär det ju bli! :)


Köpte chips idag...



Det jag kommer ihåg av dessa var att dom var så förbannat goda. Men nu.. njaa.. antingen så lyckades jag ta fel påse, för inte var det mycket salt på dom inte.. eller så minns jag dom bara så fel.. suck.. Besviken..


Skitigt värre

Man vet att man haft skitiga fönster efter att man putsat dom när det inte ser ut att vara några rutor överhuvudtaget kvar..
Det var på tiden att det blev gjort..

Nu vet jag inte riktigt alls vad jag ska göra. Turen för att kolla på skötbordet blev uppskjutet tills i kväll.. någon som har förslag? Jag skulle iof kunna åka ut till mor och sy lite gardiner..

Goa gubbar!

Idag har jag avnjutit över 1 liter jordgubbar!!!!! Kanske det bästa ever! :)



Fick också avnjuta lite revbenspjäll så här i kvällsolen! Satt inte helt fel det heller! :)

Räknar nu ner timmarna till att min helg ska börja.. Så imorgon är det lördag! :) Vad ska vi hitta på?

.

Har suttit i solen en sväng nu, men det är sååå obekvämt med våra hemska, tråkiga plaststolar. Så jag får nog gå ut i omgångar! :) Haha! Tänkte köpa nya möbler ut dit, men lite annat som proriteras nu! :)

Jag satt en sväng med datorn där ute, men det var ju ett projket i sig att försöka se vad som stod på skärmen.. Liite för ljust kanske! :)

Har ringt på ett skötbord som vi ska åka och kolla på imorgon! Är lite så där halvimponerad när folk lägger ut bilder från företaget dom köpt det ifrån och inte tagit bild själv. Förhoppningsvis så är det fräsht nog, men vem vet.. kanske är bra sunkigt! :/ Håll tummarna!

Haha

Anna frågade om gardinerna var de stora projektet jag pratat om, det var en del av det.. :) Var en hel del annat.. men det läggs på hyllan ett tag nu!

Man kanske ska slappna av?

Letar själsängar, skötbord, och allting annat som kommer att behövas.. känner mig lite stressad.. faaaast, jag har ju faktiskt 19 veckor kvar! :)

!

Blev såå mycket trevligare inne i "lekrummet" när gardinerna kom upp.. äntligen! :) Det tog oss bara 9 månader att få upp dom! Haha!




v.21

Barnet:
Diametern på barnets huvud har växt med tre millimeter sedan förra veckan. Håret växer, och barnet har ögonfransar!

Tarmarna har utvecklats så att barnet kan ta upp näring från fostervattnet som det sväljer. Även om det i huvudsak är moderkakan som förser barnet med näring passerar nu lite genom tarmarna. Nu ska vi prata om tjocktarmen. Barnets första avföring samlas redan i tarmarna. Det kallas för barnbeck. Det är en grönaktigt svart till ljusbrun substans som ditt barn bajsar ut innan, under eller efter förlossningen.

Barnet har nu nästan halva den längd som det kommer att ha vid födseln, men det väger bara 10 % av födslovikten.

Mamman:
När du har nått den här veckan är midjan definitivt borta. Nu är det svårt att dölja att du är gravid. Du kanske märker att du går upp i vikt som mest under de veckor som kommer. Även om din kropp kräver mer mat är det bra om du undviker oemotståndliga onyttigheter: ta det lugnt med choklad, chips, kakor och glass.

Bröstkörtlarna har utvecklats stadigt allt sedan du blev gravid, och nu kan du märka att det läcker lite vätska från dina bröst. Det kan kännas märkligt.
Nu kan vader och fötter svullna upp, i synnerhet mot slutet av dagen. 75 procent av alla gravida kvinnor lider av svullna fingrar, vrister och fötter. Ett gott råd är att använda stödstrumpor. Jepp, precis som en gammal tant. Det hjälper dock, och kan göra att du slipper att få åderbråck.



Konstigt att se sig själv på kort med sån mage, alltså utan att spänna ut den.. :)
...

Så som denna bild från -08.. Haha...


Abstinens

Ja, abstinensen var stooor i morse när jag vaknade och insåg att O bytt internet leverantör och jag måste vänta tills han har aktiverat skiten.. Han slutade kl 16, när jag lära åka till mitt jobb. Så inte förrän kl 17 fick jag äntligen logga in på BlogLovin' och läsa mina älskade bloggar!! 26 underbara inlägg bara väntade på att bli lästa! Vaddå? Jag bloggtorsk? Neeee..! :P

Blev en tur till sjukgymnasten och nålarna i morse.. fick då också ett par övningar för ryggen. Bara i ren allmänhet, för att inte få problem senare i graviditeten.

Idag så köpte jag di första kläderna till lillan! :) Tog väll en si så där 1 1/2 timme för att bestämma mig för en 1 body och ett par byxor! Haha! Vaddå beslutsångest? :)



Tänkte jag skulle köpa något mer neutralt, utifall hon är en han, haha, men det kan jag ju inte. Måste köpa lite rosa! :)

RSS 2.0